Kako kreativno upotrijebiti salvete | Olala kuhinjski i jumbo ručnici, Olala toaletni papir i Olala salvete

Kako kreativno upotrijebiti salvete

Naučiti kreativno razmišljati vještina je koja nam može pružiti sasvim novi kut gledanja na stvari. Postoji određena magija u stvaranju vlastitim rukama, bilo da se radi o kuhanju ili pečenju kolača, crtanju, vrtlarenju, izradi predmeta ili korištenju stvari u svrhe koje nam na prvu ne bi odmah pale napamet.

Primjerice, salvete su proizvod koji najčešće koristimo prilikom jela, čak ih se ponekad potrudimo složiti u određene oblike kako bi bili zanimljiva dekoracija na stolu. No, jesi li ikad razmišljala/o o drugim načinima upotrebe ovog običnog, svakodnevnog proizvoda? U nastavku pročitaj nekoliko kreativnih opcija kako salvete ukomponirati i koristiti na unikatne načine.

Salvete – dekoracija poklon vrećice

Lijepo dekorirati poklon veselje je koje ćeš priuštiti i sebi i osobi kojoj daruješ. Jednostavno, a efektno upotrijebi nekoliko salveta tako što ćeš ih razmotati i po želji blago nagužvati. Za upečatljiviji dojam, možeš iscrtati uzorke koje osoba kojoj je poklon namijenjen voli ili ispisati čestitku, omiljenu izreku ili riječi iz pjesme. Ideja je bezbroj, stoga se slobodno prepusti kreativnom naletu. Pripremljene salvete oblikuj na način da dio viri iz vrećice te ostavi dovoljno mjesta za umetnuti poklon. Sigurni smo da ćeš izazvati oduševljenje.

Poklon u delikatnom omotu

Jednostavan proizvod poput salveta možeš upotrijebiti na elegantan način tako da slojeve salveta, koji izgledaju delikatno, koristiš za stiliziranje poklona. Vrh možeš lagano zavezati ukrasnom vrpcom ili špagicom prirodne boje, zataknuti cvjetić ili drugi ukras. Dobit ćeš omot koji izgleda jako šik, bez kupovanja ukrasnog papira za zamatanje ili celofana.

Kreativnost je vještina koju posjeduje svatko od nas. Dok su jedni kreativni „po prirodi“, drugi kreativnu crtu otkriju s vremenom. Također, kreativan način razmišljanja se vježba, a jednom kad spoznamo silne mogućnosti, kao da otkrijemo poseban svijet. Svaki dodatni trud, vjerujemo, ostat će kao vrijedna uspomena, stoga uloži malo vremena, osmisli unikatan poklon za svoju najdražu osobu, jer u današnjem svijetu, prezasićenom šablonskim proizvodima, posebnost je ono što se cijeni.

Dekoracija stola s porukom

Pripremajući se za goste, sigurno obratimo pažnju na mnogo detalja, kako kod pripreme ili serviranja hrane pa sve do ugođaja našeg doma u kojem ugošćujemo prijatelje ili obitelj.

Bilo da se radi o posebnom događaju koji organizirate ili samo o večeri u krugu najbližih prijatelja, sitnica kojom možete personalizirati dizajn svog stola su poruke na salvetama. Brzo i jednostavno postići ćete dodatan dojam jer ipak sitnice su taj wow efekt koji uvijek sve podigne na viši nivo. Ispisati možeš poruke vezane za temu okupljanja, šaljive izjave tvojih prijatelja itd. Bit će to detalj koji će svi pamtiti.

Osim personaliziranih poruka na salvetama, zanimljiv način ukrašavanja stola su oblici koje možeš izraditi od istih. Kreativno slaganje salveta u razne oblike razigrat će tvoj stol, a u prilogu možeš pogledati primjer izrade cvijeta od salveta:

Cvjetni buket s pomakom

Složit ćeš se, buket cvijeća prekrasan je poklon kojem se većina iskreno razveseli. No, ako želiš poklon učiniti dodatno upečatljivijim i značajnijim, predlažemo ti da se okušaš u dizajniranju vlastitog cvjetnog poklona za najdražu osobu. Kombinirani buket s nekoliko kupljenih cvjetova ili cvjetova iz tvog vrta te cvijeća i bilja ubranog u prirodi dat će poseban dodir tvom poklonu. Buket omotaj papirom, a vanjski dio ukrasi salvetama koje možeš odvojiti na slojeve za delikatniji dojam, ukrasiti crtežima ili porukama, lagano nagužvati. Dobit ćeš upečatljiv poklon koji će izmamiti veliki osmijeh na lica.

Nadamo se da smo u tebi zapalili iskricu želje za kreativnim izražavanjem. Iskoristiti svakodnevan, običan predmet poput salveta vrlo je zanimljiv način kako dati poseban pečat vlastitim dekoracijama.

Odaberi kategoriju